Objektif Değerlendirme Testlerimiz
Psikolojik Danışmanlık Merkezimizde, Farklı Yaş Gruplarına Yönelik Çeşitli Performans ve Gelişim Testleri Uygulanmaktadır. Kurumumuzda Uygulanan Psikolojik Testler Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin İletişime Geçebilir ve Başvuruda Bulunabilirsiniz.
Bilgi almak için tıklayınMinnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI); Mental Bozuklukların Teşhis Edilmesi, Kişinin Toplum Entegrasyon Uyumunun Ölçülebilmesi Amacıyla Kullanılan Bir Testtir.
16 Yaş Üzeri Bireylere Uygulanabilen Bir Kişilik Testidir ve Aynı Anda Bir Kişiye Yapılabilmektedir.
MMPI Testi 10 Klinik Alt Ölçeğin Tespitine Yönelik Çalışmaktadır. (Hipokondriyaz, Depresyon, Histeri, Psikopatik Sapma, Maskülenlik/Feminenlik, Paranoya, Psiksteni, Şizofreni, Hipomani, Sosyal İçe Dönüklük)
0-6 Yaş Arası Çocuklara Yapılan, Gelişim Sorunlarına Yönelik Olarak Ebeveyne/Bakım Verene Danışılarak Uygulanan Testtir.
Çocuğun Dil – Bilişsel, İnce Motor, Kaba Motor ve Sosyal Beceri – Öz Bakım Alanlarındaki Gelişim Düzeyi, Yaşıtlarının Gelişimi ve Biyolojik Yaşı ile Birlikte Ayrıntılı Olarak Değerlendirilebilmektedir.
Test İçerisinde 154 Madde Olup Sorular “Evet – Hayır – Bilmiyorum” Cevaplarıyla Puanlanmaktadır.
Gelişim Problemleri ve Düzensizliği Yaşadığı Düşünülen Bebek ve Çocukların Erken Dönemde Fark Edilip Gerekli Önlemler ile Desteklenebilmesi Açısından Önemli Fırsat Sağlamaktadır.
Temel Amaç Olarak Çocuklarda Görsel Motor Ölçümüne Yönelik Geliştirilmiştir. Bunun Yanında Çocuklarda ve Yetişkinlerde Zeka Geriliği, Psikoz, Afazi, Zihinsel İşlev Kaybı ve Mental Regresyon Gibi Bozukluk ve Sapmaları Teşhis Etme Amacıyla Kullanılabilmektedir.
Bireylerin Mekansal Hafızasının Sınanmasına Yönelik Olarak Tasarlanmış Bir Testtir.
Şekil Belleğini Anlık ve Gecikmeli Olarak Değerlendirebilmekte ve Görsel Belleği; Görsel Algılama ve Motor Yeteneklerden Ayırt Edebilmektedir.
8 Yaş ve Üzeri Bireylere Uygulanabilen Bir Performans Testidir.
Okul Çağındaki Çocukların Dikkat Gücünü Ölçmek İçin Tasarlanmıştır. Çocukta Öğrenmeyi Engelleyen ve Davranış Kontrolünü Zorlaştıran Bir Dikkat Bozukluğu Olup Olmadığını Test Eder. Çocuklarda Bu Alanda En Sık Görülen Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tespiti Konusunda Oldukça Önemlidir.
10 – 20 Yaş Aralığına Uygulanmaktadır.
Catell 2A/3A Testleri, Zeka ve Performans Testleridir. Zekanın Soyut Alandaki İşlevini Saptamaktadır.
Kültürel Faktörlerin Bu Testi Manipüle Edemediği Görülmüştür. Bu Sebeple, Bütün Kültürel Topluluklara Uygulanabilmektedir. Bireysel ve Grup Olarak Uygulanabilmektedir.
4 – 8 Yaş Aralığındaki Çocukların; El – Göz Koordinasyonu, Şekil – Zemin Ayrımı, Şekil – Zemin Sabitliği, Mekan – Konum Algısı, Mekan İlişkilerinin Algısı Gibi Algılarını Ölçmekte Kullanılmaktadır.
Görsel Algılama Problemi Olan ve Bu Sebeple Gelişim Olarak Geri Kalma Riski Bulunan Çocukların Tespit Edilmesi Ve Erken Müdahale Olanağı İle Kalıcı Problem Oluşmasının Önüne Geçilebilmesi Açısından Oldukça Önemlidir.
3 – 7 Arası Okul Öncesi Çağdaki Çocukların Görsel Algı Gelişimini Test Etmek Amacıyla Geliştirilmiştir. Test Edilen Çocukların Görsel Algı, Görsel Motor Koordinasyon, Küçük Kas Becerileri ve Genel Zeka Gelişimleri Hakkında Bilgi Sahibi Olunabilmektedir.
4 – 14 Yaş Aralığındaki Çocuklara Uygulanan Çizime Dayalı Bir Testtir. Çocuğun Yaptığı Resimler Aracılığıyla Çocuğun Zekası Arasında İlişki Kurmaya Çalışır. Çocuğun Genel Yetenek Düzeyi Hakkında Bilgi Verir.
Çocuktan Bir İnsan Resmi Çizmesi İstenir. Çizdiği İnsan Resmi, Görülen Yanılgılar ve Resmin Yapılış Biçimine Göre İncelenir. Test Kriterleri Doğrultusunda Resim Kısım Kısım İncelenir ve Puan Verilir. Bu Puanlardan Elde Edilen Toplam Puan ile Çocuğun Zeka Yaşı Hesaplanır.
Okul Çağına Gelen Çocukların Okula Başlamaya Hazır Olup Olmadığını Ölçen Bir Testtir. Çocuğun Gelişim Düzeyini, Anlama ve Algı Seviyesini, ve Becerilerini İnceleyerek, Olması Gereken Düzey ile Aradaki Farkı Tespit Etmektedir.
Bu Testin Beceri ve Gelişim Düzeylerini Ölçmekle Beraber Bir Zeka Testi Olmadığı Bilinmelidir.
Çeşitli Sebepler Neticesinde Okula Başlamaya Hazır Olmayan Çocukların Tespit Edilerek Gerekli Çocuklara Psikolojik Değerlendirmeler, Müdahale ve Yönlendirme Yapılmasına Olanak Sağlamaktadır.
2.5 – 18 Yaş Aralığındaki Çocuklar ve Genç Bireylerin Dil Gelişim Düzeyini, Kelime Dağarcığı, Resimlerle Kavram Bilgisini Ölçmeyi Amaçlayarak Tasarlanmış Bir Gelişim Testidir.
Bireysel Bir Testtir ve Aynı Anda Bir Kişiye Uygulanabilmektedir.
Özellikle Bedensel Ve Konuşma Engeli Mevcut Bireylerde Kullanılmaktadır. İşitme Engelli Bireylere Uygulanamamaktadır. Bireyin Normal Gelişim Sınırları İçerisinde Olup Olmadığını Tespit Edebilmektedir.
8 – 14 Yaş Aralığındaki Bireyler ve Okuma Yazma Bilmeyen ya da İlkokul Mezunu Kişilere Uygulanmaktadır. Genel Yetenek Düzeyini Ölçme Amacıyla Tasarlanmıştır.
Bireysel Bir Testtir ve Aynı Anda Bir Kişiye Uygulanmaktadır.
Zekanın Planlama Düzeyini ve Genel Yeteneği Tespit Amacıyla Kullanılmaktadır.

Kurumumuz Bünyesinde Uygulanmakta Olan Testlerimiz Hakkında 7/24 Bilgi Alabilir Ve Randevu Talebinde Bulunabilirsiniz.

Testlerimizin Uygulayıcı Eğitimi Adnan Menderes Üniversitesi Bünyesinde Alınmıştır ve Uygulayıcı Sertifikası Dahilinde Uygulanmaktadır.